Logbog

Logbog fra mandagssejladser

Instruktører: (TL) Torben Lapp , (LL) Lars Lyngeled, (KM) Ken Mayer,  (JMA) Jørgen M. Andersen, (SH) Svenn Henningsen

Instruktør

Log

LL

Sejlerne begik mytteri pga. regnvejret og ville hellere sejle en anden dag

SH

Trods ferieperioden, var hele 6 personer mødt op til aftenens sejlads. Vejrudsigten havde ikke lovet meget vind, men alligevel lå der en pæn vind på 3-5 m/s fra SV.

Aftenens emne var repetition og sejlads efter ønske. 2 ynglinge og en enkelt wayfarer kom på søen. Trods lidt vanskeligheder med et storsejl der havde sat sig fast på den ene yngling, var det alt i alt en dejlig sommeraften på søen.

KM

Sejlklubben er ramt af sommerferie, så det kun var kun Flemming og Christina som mødte frem denne aften.
Vinden var frisk så vi kom hurtigt over Furesøen i Ynglingen, Trud og lavede en fin lægge-til-bro øvelse ved Kolle-kolle. Vi gentog dette ved Farum havn, hvor vi gik i land og sonderede terrænet.

LL/KM

Hård vind - 0 fremmødte til Jollekæntringsøvelse

LL/SH

KM/JZ

JMA/TL

Vi skulle øve, at gå til mærke og startede med god vind fra en sort sky, men det holdt tørt.
Henad 8-tiden flovede vinden, så vi måtte gå ind.
Fremmødet var behersket, vi fik kun en Wayfarer, en Yngling og to joller på vandet.

JMA

KM/ JZ

Denne aftens øvelser var at "lægge til og fra havn" og det var meningen at der skulle sejles mellem Holte og Birkerød, hvor man så skulle lægge til hver gang.
Men, da der pga. af det gode vejr med en rolig vind var så mange unge sejlere i Holte, nøjedes sejlerne med at lægge til Birkerød ved broerne.

Vi undrer os over, hvor alle vores sejlere bliver af?

LL/ KM

KM

Denne aften var der kraftig vind, med vindstød på op til 15m/s.
For ikke at få beskadiget materialet (bådenes rig) besluttede aftenens instruktør at der ikke skulle sejles i Wayfarerne og de større både.
Den eneste som tog ud og sejlede var Rikke, i en Europa-jolle.

Resten af holdet tog op på 1. sal og fik en genopfriskning i vindretninger i forhold til båden, vigeregler og knob.

Rikke "tumlede" stadigvæk rundt på Furesøen og var i selskab med et par andre E-joller, da holdet forlod klubben.

På vej ind til Birkerød havn blæste det kraftigt op igen og hun endte med at kæntre. De andre sejlere var sejlet videre til YF (Holte). Hun fik rejst jollen op 3 gange, men vinden var så kraftig at den bare "slog" jollen ned igen.

Et hold fra Roklubben fik øje på Rikke, roede ud til hende i en sculler og fik hende bragt ind til sejlklubben.

Hun var blevet lettere forkommen da vandet stadigvæk var koldt (9,5 C).

KM/JMA

På trods af den ideelle vind, det gode sejlvejr og sæsonstarten, dukkede der kun 4 sejlere op.

Vi tog ud i en Triss, 2 Wayfarere og en Europajolle, og boltrede os på Storsøen. Henad aftenen blev det noget køligt.

Luften var 16 ºC og vandet 12 ºC (erfarede et par børn!)