Klubbens både

Klubbens både

Klubben har en række joller og kølbåde, der bruges til træning og kapsejladser og i den øvrge tid står til rådighed for klubbens medlemmer, der har bestået klubbens "jolleprøve". 


Klubbens betand af både gør det nemt og overkommeligt for folk uden egen båd at komme igang med sejlsport. 


Men selv om klubben ejer bådene, betyder det ikke, at arbejdet med at vedligeholde og reparere bådene forsvinder! I praksis håndterer vi det ved brug af bådformænd og frivilligt arbejde af medlemmerne. 

Europa


Europaen er meget levende og kontant, som reagerer meget let og præcist på roret. Den bevæger sig let når man flytter sig i båden. Mange bliver skræmt af at bommen sidder så lavt, men man skal også krybe ned på hug for at komme under, desuden skal man være opmærskom på at bommen ikke fanger vandet under for eksempel en bomning. Men det er en jolle som lettere kan drives frem i let luft, og som planer tidligere når det blæser - i forhold til flere af jolletyperne. Alternativer til Europaen i klubben er: den mere stabile Laser, og den mindre Zoom 8.

Læs mere om Europaen her:

http://www.europedinghy.org/

http://www.europeclass.org/

http://www.europeclass.dk/

Røskva - 1156

Årgang 1986. 54.3 kg. Blød mast: til ca 55 kg person. Begynderbåd med gode trimmuligheder. Kickinstrap 1:32

Ronja 1417

Årgang 1993, 45 kg? Hurtig båd med meget stiv mast til mere rutinerede sejlere. Til ca 75 kg person. Kickinstrap 1:32

Tjalfe - 991

Årgang 1983. 47.6 kg. Beggynderbåd med god plads under bommen. Mast kan ikke stilles så langt bagver som normalt. Kick 1:48. Blød mast til ca 55 kg person.

Birk 


Optimist


Optimistjolle er den den jolle man starter i som lille. Jollen er lille og simpelt udrustet. Det gør den god at starte i for børn. Der er klasser for hvor øvet man er, fra C til A, hvor man starter i klasse C, og rykker opad indtil klasse A. Først når man vokser ud af jollen skifter man til en anden jolletype. Af klubbens jolletyper kan det være: Zoom 8, Europa eller Laser.

Læs mere om optimister på http://www.ocd.dk/

Delfinen - DEN-8325

Flyvefisken - DEN-8542                  

Guldfisken - DEN-6951                      

Hajen - DEN-8327                   

Olympic - DEN-7018

Pelikanen - DEN-8382

Sejlfisken - DEN-8538                

Sprutte - DEN-8329

Søhesten - DEN-8383

Søkoen - DEN-8413

Søløven - DEN-8412

Søstjerne - DEN-8381

Tornado - DEN-8328

Tøf - DEN-6959

Vandrotten - DEN-8326

Sværdfisken - DEN-8533

Yngling


Ynlingen er en lille, slank og adræt kølbåd - den bliver beskrevet som "en behagelig krydsning mellem en jolle og en kølbåd". Så den vil på en måde falde ind imellem Wayfareren og StorTrissen. Mere "sporty" end Trissen og mere "tør" end Wayfareren.

I forhold til Trissen er den hurtigere og vil (sandsynligvis) sejle bedre - båden er mere harmonisk. Den er længere og smallere end Trissen med samme vægt. Når Trissen kan komme meget "ned at ligge" i hårdt vejr - og få vand ind i cocpittet - vil vandet selv lænses ud. Ynglingen er derimod ikke "selvlænsende", og den er en "åben" båd (uden kahyt - lidt som Wayfareren). Den kan derfor bordfyldes, men skal så være synkefri, og have lænsepumpe ombord/installeret. Det er så kun i hårdt vejr at man skal være opmærksom på det.

Ynglingen har været olympisk klasse til og med OL 2008.

http://www.yngling.dk/

http://www.yngling.org/index1.html

Sigyn - DEN 197

Rind

Trud II - DEN 132

Zoom8


Zoom8 er en nyere jolle, som er udviklet ud fra ønsker fra ungdomssejlere. Den er tænkt til at være en overgangsjolle fra optimisten til større en- eller tomandsjoller. Det er derfor en regel om at man skal være under 19 år, hvis man må deltage i stævner. Zoom8 er hurtigere end optimisten og stadig en stabil og enkelt rigget jolle. Når man vil videre i en anden jolleklasse kan det af klubben jolletyper være: Europa eller Laser, som alle er enmandsjoller, eller 405 og 420, som er tomandsjoller.

Læs mere om Zoom8-jollen her: http://www.zoom8.dk/

Thordis (2014) - DEN 274

Freydis (2008)- DEN 185

Herdis (2008) - DEN 180

Vigdis (2008) - DEN 211


Laser


Laseren er en enkel jolle, både dæk/cockpit, og udrustningen. Der er begrænset med liner og hal. Det er også den enmandsjolle i klubben alle voksne kan sejle, og få plads i - specielt er der pæn plads under bommen. Så er det selvfølgelig nemt at tage ud i en Laser, hvis man pludselig vil ud at sejle og ikke lige har en makker til en tomandsjolle. Alternativer til Laseren er: Europajollen, som er mere levende, og Zoom8 , som er noget mindre.

Her kan du  læse mere om Laseren: http://bisk.klub-modul.dk/Admin/www.lasersailing.dk

Munin - 96388

Odin - 


Wayfarer


Wayfareren en den mest alsidige jolle af de jolleklasse, der har stor udbredelse. Jollen er meget stabil, og er god at starte i for seniorer. Der er ikke andre joller, af de store klasser, der både fungerer godt til kapsejlads, og som også er rigtig god til tursejlads.


Læs mere om wayfarer-joller her: http://www.wayfarer.dk/

http://www.wayfarer-international.org/

Saga (2014) - 11004

Freja (2013) - 10909

Fulla (2017) - 10759

Nanna (2018) - 11119

StorTriss


Trissen, eller Stor Triss, er klubbens kølbåd, som er den mest beherskede og afslappende båd. Den er sikker og tør, og søen bliver ikke for stor til den. Da den nu har en køl (ikke et sværd men en rigtig køl), kan den ikke kæntre, den kan højst komme langt ned på siden før de krængende kræfter glider af. Den er samtidig en af de langsommere både af klubbens. Man kan uden betænkninger tage familie eller venner, som er uerfarne, med ud, og få en hyggelig og behagelig tur. Man behøver ikke skifte til avanceret sejltøj, og man kan endda tage madkurv med og kaste et anker ud under frokosten. Ikke alt for hurtig, men meget praktisk.

Læs mere om StorTriss her: http://www.stortriss.com/

Idun og Frigg